CÍL KURZU |
Cílem kurzu je vysvětlit význam výživy klientů v zařízeních dlouhodobé péče, poukázat na význam výživy klientů v zařízeních dlouhodobé péče s důrazem na prevenci i atrogenního poškození klienta, vysvětlit úlohu výživy v prevenci dekubitů a imobilizačního syndromu. Kurz navazuje na základní teoretické poznatky o výživě, které by již posluchači měli mít v rámci přípravy k výkonu profese |
CÍLOVÁ SKUPINA |
Kurz je určen pracovníkům pomáhajících profesí: všeobecným sestrám, praktickým sestrám, ošetřovatelům, sanitářům, pečovatelům a pracovníkům v přímé péči. |
LEKTOR/KA | asistent/ka Fakulty zdravotnických studií |
ROZSAH | 4 vyučovací hodiny |
POČET ÚČASTNÍKŮ | max. 20 |
CENA KURZU | 890 Kč/os. |
SYLABUS KURZU
I. část (2 hodiny)
- repetitorium poznatků o výživě, pitný režim, význam výživy v prevenci dekubitů
- posuzování nutričního stavu a hydratace klientů v zařízeních dlouhodobé péče
- nechutenství, malnutrice, obezita
- výživa seniorů, specifika, faktory ovlivňující výživu, výživová doporučení
II. část (2 hodiny)
- výživa chronicky nemocných a umírajících, specifika, doplňky stravy
- enterální výživa
- rizika iatrogenního poškození klientů
PŘIHLÁŠENÍ DO KURZU
V případě zájmu či dalších dotazů kontaktujet Ing. Terezu Hronskou Richterovou na emailu tereza.hronskarichterova@upce.cz, nebo tel.: 466 037 801; 722 950 418