Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

figurky_cast_barevnychjpg_135654.jpg
CÍL KURZU

Cílem kurzu je vysvětlit význam výživy klientů v zařízeních dlouhodobé péče, poukázat na význam výživy klientů v zařízeních dlouhodobé péče s důrazem na prevenci i atrogenního poškození klienta, vysvětlit úlohu výživy v prevenci dekubitů a imobilizačního syndromu.

Kurz navazuje na základní teoretické poznatky o výživě, které by již posluchači měli mít v rámci přípravy k výkonu profese

CÍLOVÁ SKUPINA Kurz je určen pracovníkům pomáhajících profesí: všeobecným sestrám, praktickým sestrám, ošetřovatelům, sanitářům, pečovatelům
a pracovníkům v přímé péči.
LEKTOR/KA asistent/ka Fakulty zdravotnických studií
ROZSAH 4 vyučovací hodiny
POČET ÚČASTNÍKŮ max. 20
CENA KURZU 890 Kč/os.

SYLABUS KURZU

 I. část (2 hodiny)

  • repetitorium poznatků o výživě, pitný režim, význam výživy v prevenci dekubitů
  • posuzování nutričního stavu a hydratace klientů v zařízeních dlouhodobé péče
  • nechutenství, malnutrice, obezita
  • výživa seniorů, specifika, faktory ovlivňující výživu, výživová doporučení

II. část (2 hodiny)

  • výživa chronicky nemocných a umírajících, specifika, doplňky stravy
  • enterální výživa
  • rizika iatrogenního poškození klientů

PŘIHLÁŠENÍ DO KURZU

V případě zájmu či dalších dotazů kontaktujet Ing. Terezu Hronskou Richterovou na emailu tereza.hronskarichterova@upce.cz, nebo tel.: 466 037 801; 722 950 418