Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Publikace detail

Workshop on taste assessment and nutritional assessment
Autoři: Vodička Jan | Bauer Silvia | Eglseer Doris | Blanař Vít | Pospíchal Jan | Brothánková Pavlína | Chrástecká Marie
Rok: 2023
Druh publikace: konference, workshop, výstava
Strana od-do: nestránkováno
Tituly:
Jazyk Název Abstrakt Klíčová slova
cze Workshop vyšetřování chuti a hodnocení výživy Tento workshop byl uspořádán jako součást česko-rakouského spolupráce v rámci projektu AKTION (č. 96p11) a zaměřoval se na předání znalostí a dovedností týkajících se hodnocení malnutrice a hodnocení chuti a čichu. Výsledkem bylo sjednocení postupu pro sběr dat v rámci projektu AKTION. Workshop se konal v Pardubicích v České republice (CR) pro rakouské členy projektu (AT) a další akademický a vědecký personál z CR, stejně jako pro české studenty. Během workshopu byly sdíleny znalosti o metodě hodnocení chuti TASENS, následované praktickým školením. Rakouští odborníci navíc sdíleli své znalosti o hodnocení výživy s členy týmu z CR a s akademickými/vědeckými pracovníky. Obě témata workshopu byla následována vzájemným diskuzním fórem, což vedlo ke sjednocení postupu hodnocení chuti a výživy pro všechny účastníky projektu před začátkem sběru dat. Workshop; TASENS; vyšetření chuti; vyšetření výživy
eng Workshop on taste assessment and nutritional assessment The workshop was organized as part of the AKTION Czech-Austrian cooperation project (no. 96p11) and focused on the transfer of knowledge and skills related to malnutrition assessment and the assessment of taste and smell. As a result, the procedure for data collection within the AKTION project was standardized. The workshop was held in the Pardubice Czech Republic (CR) for Austrian project members (AT) and other academic and scientific personnel from CR, as well as for Czech students. During the workshop, knowledge about the TASENS taste assessment method was shared in detail, followed by practical training. Additionally, Austrian experts shared their extensive knowledge of nutritional assessment with members of the CR team and academic/scientific staff. Both workshop topics were followed by mutual discussion, leading to the clarity and standardization of the taste and nutrition assessment procedure for all project participants before the commencement of data collection. Workshop; TASENS; taste; nutritional; assessment