Přejít k hlavnímu obsahu

Přihlášení pro studenty

Přihlášení pro zaměstnance

Informujeme vás o technologické změně služby zajišťující ověřování při přístupu ke službám Office 365, která proběhne v odpoledních hodinách v úterý 25. 8. 2020.

Změna se týká způsobu ověření přihlašovacích údajů do Office 365 prostřednictvím webových služeb. Vaše jméno a heslo se nemění.

Doposud jste byli po zadání přihlašovacího jména ve tvaru NetID@upce.cz přesměrováni na stránku, jejíž adresa začínala na „https://adfs.upce.cz/...“, kde jste následně zadávali heslo:

Po této změně již nebude tato stránka pro ověření hesla používána, místo ní budete heslo zadávat na stránce https://login.microsoftonline.com/...:

Tato změna se týká přístupu ke službám Office 365. Služby poskytované v rámci interních informačních systémů se nadále ověřují vůči stránce „https://idp.upce.cz/…“, která zůstává beze změny.

V důsledku výše uvedené změny mohou některá mobilní zařízení (telefony, tablety, …), která jsou prostřednictvím vašeho účtu připojena k Office 365, vyžadovat jednorázově opětovné zadání hesla, nebo znovu přihlášení ke službám Office 365.

Talentované studenty, kteří mají vynikající studijní výsledky nebo jsou aktivní ve vědecké a tvůrčí činnosti, oceňuje univerzita formou stipendií. Další stipendia vyplácíme posluchačům, kteří potřebují finanční pomoc, např. formou ubytovacího stipendia, sociálních stipendií nebo v mimořádně tíživé situaci apod.

Nárok na stipendium vzniká při splnění určitých, přesně daných podmínek, které vycházejí ze zákonných norem. Výplatu konkrétního typu stipendia pak upravuje stipendijní řád a univerzitní směrnice.

Aktuální výši vyplácených stipendií najdete na Stipendia.

Cena Pardubického kraje za vynikající úroveň diplomové práce

Pardubický kraj, zastoupený členem Rady Pardubického kraje pro oblast zdravotnictví Ing. Michaelou Matouškovou, MPA

vyhlašuje v akademickém roce 2023/2024 pro studenty navazujících magisterských studijních programů Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice cenu Pardubického kraje za vynikající úroveň diplomové práce.

Tato cena je spojena s finanční odměnou ve výši 12 000 Kč.

Návrh na udělení ceny bude vycházet z návrhů předsedů komisí pro státní závěrečné zkoušky, které předloží Ing. Michaele Matouškové, MPA, děkan Fakulty zdravotnických studií Univerzity Pardubice.

Označování látek způsobujících alergii nebo nesnášenlivost v pokrmech vyrobených v menze

Od 13.prosince 2014 má menza povinnost zabezpečit nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011, o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Toto nařízení, ukládá provozovatelům stravovacích zařízení povinnost informovat zákazníky o látkách způsobujících alergii nebo nesnášenlivost, obsažených v pokrmech, včetně nápojů.

V příloze II tohoto nařízení je definován výčet 14 skupin látek, které pokud byly při výrobě pokrmů použité, případně jsou obsaženy v použitých surovinách a v konečném výrobku jsou stále přítomné, byť v pozměněné podobě, musí být čitelně a viditelně uveden.

Menza bude tuto povinnost naplňovat zveřejňováním čísel skupin alergenů, které byly dle informace od dodavatelů, obsaženy v surovinách použitých na výrobu pokrmu. Seznam čísel alergenů bude uváděn v závorce za názvem pokrmu uvedeným v jídelníčku. Současně bude na nástěnkách i na webových stránkách menzy zveřejněn seznam skupin alergenů, aby strávníci mohli identifikovat jaké alergeny jsou čísly označeny.

Strávníky menzy chci ujistit, že kvalita vyrobených pokrmů se nemění a zveřejněný seznam alergenů za názvem pokrmu rozhodně neznamená, že jsme v menze začali vařit z méně kvalitních surovin

Látky způsobující alergii nebo nesnášenlivost uvedené v příloze II nařízení (EU) č. 1169/2011

1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice (například špalda a khorasan), žito, ječmen, oves nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich, kromě:

a) glukózových sirupů na bázi pšenice, včetně dextrózy (1);
b) maltodextrinů na bázi pšenice (1);
c) glukózových sirupů na bázi ječmene;
d) obilovin použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

2. Korýši a výrobky nich

3. Vejce a výrobky z nich

4. Ryby a výrobky z nich, kromě:

a) rybí želatiny použité jako nosič vitaminových nebo karotenoidních přípravků;
b) rybí želatiny nebo vyziny použité jako čiřicí prostředek u piva a vína

5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich

6. Sójové boby a výrobky z nich, kromě:

a) zcela rafinovaného sójového oleje a tuku (1);
b) přírodní směsi tokoferolů (E306), přírodního d–alfa tokoferolu, přírodního d–alfa–tokoferol–acetátu, přírodního d–alfa–tokoferol–sukcinátu ze sóji;
c) fytosterolů a esterů fytosterolů získaných z rostlinných olejů ze sóji;
d) esteru rostlinného stanolu vyrobeného ze sterolů z rostlinného oleje ze sóji

7. Mléko a výrobky z něj (včetně laktózy), kromě:

a) syrovátky použité k výrobě alkoh. destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu;
b) laktitolu

8. Skořápkové plody, konkrétně: mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich, kromě ořechů použitých k výrobě alkoholických destilátů, včetně ethanolu zemědělského původu

9. Celer a výrobky z něj

10. Hořčice a výrobky z ní

11. Sezamová semena a výrobky z nich

12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l, vyjádřeno jako celkový SO 2 , které se propočítají pro výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstituování podle pokynů výrobce

13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj

14. Měkkýši a výrobky z nich

 A výrobky z nich, pokud zpracování, kterým prošly, nezvyšuje úroveň alergenicity, kterou úřad stanovil pro příslušný základní produkt

Správa kolejí a menzy Univerzity Pardubice